Moderat moral

Lagar och regler ska gälla för låginkomsttagare, sjukskrivna, arbetslösa och annat löst folk. Man skyr inga medel för att sätta åt arbetarklassens "fusk".
I dem egna leden däremot, hos dem som har, men som tydligen behöver mer, där råder anarki. Där sätter man sig över demokratiskt fattade beslut utan att blinka, samtidigt som man står och ondgör sig över att ensamstående fembarnsmamman Petra tar ut en orättmätig VAB-dag för att kunna servera sina barn frukost.
Ett hyckleri som saknar motstycke och kittlar kräkreflexen. En timmes undervisning i etik och moral på regeringskansliet hjälper nog föga. Låt överheten göra praktik som socialbidragstagare ett år istället så kanske dem kan vidga sina vyer en aning och börja förstå de villkor landets mindre bemedlade kan tvingas leva under.


Kommentarer
Postat av: Hanna S

Jo. Det är som du säger... Jag tänker på hur det ska bli för dem som haft det som vi, när båda jobbar helger och barnen, friska, klarar sig själva några timmar. Men sjuka? Nej, då lämnar man dem inte. Men, vem ska intyga att de inte har varit i skolan när det är helg?!?!?!

2007-11-06 @ 09:20:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0