Mörkare tider

Årets värsta månad närmar sig med stormsteg. En försmak på vad som komma skall fick vi inatt då klockan vreds tillbaka en timme. Tjihoo anser vissa, då det innebär att man för en enda lycklig morgon får sova en timme extra. Jag som har en morgonpigg tvååring kan inte ens glädja mig åt det. Mörkret kommer i en hast på grund av nåt meningslöst påfund med sommar- och vintertid. Varför håller vi på och mecklar med det egentligen?

November är en förfärlig månad. Man går fortfarande och undrar vart sommaren som aldrig kom tog vägen. Det är inte vacker höst längre och det är inte vacker vinter ännu. Det är bara grått och blött. Hela månaden kommer jag gå och vänta på 1:a Advent då ljuset kommer tillbaka. När stjärnorna och adventsljustakarna börjar lysa i alla fönster, då kan jag börja njuta av det mörka halvåret. Men vägen dit... Ack, ack, ack.

Bolibompa

Det pågår en empirisk studie här hemma bestående av att med regelundna intervall slå på SVT1 klockan 18.00 vardagar för att se om min dotter visar nåt som helst intresse för tevetittande. Än så länge har ingen entusiasm kunnat skönjas. När introt och den lilla gröna dinosaurien tystnat och försvunnit har min dotter gjort likaså (förvunnit alltså...).

Idag tyckte dock hennes mor att det var roligt när en monsterliknande figur i en av de tecknade kortfilmerna öppnar munnen och låter precis som Carl Bildt. Namnet på figuren? Ordbajsaren.
Ibland får dem till det...


Lite roligt är det :-)

Namn: Susanne Maria Gustafsson (Ingesson som fröken)
Vad drack du senast: Vatten
Hur många hamstrar har du haft: Två. Hampus, som dog hastigt, efterträdare blev fantasirikt nog... Hampe!
Kan du gå ner i spagat: I wish
Vad ska du göra i kväll: Diska, äta chips och läsa om samhällets syn på våldtäkt
Vad ska du göra i morgon: Ett redovisningsas väntar, sedan är siktet inställt på Idol
Senaste inköp: Toapapper
Senaste film: ehh...Beck?
Vad har du i ditt fönster: Nagelsax, småsten, två ljusstakar med avbrutna ljus...
Tycker du om att cykla: Nej
Vem träffade du sist: Alida
Hur länge sov du inatt: 4 timmar (se upp för att skaffa barn. Det tar åååår innan dem sover som folk ;-))
När ska du gå och lägga dig ikväll: När chipsen är slut, vilket betyder snart.
Vad gjorde du för tre timmar sen: Låg och läste Alice handlar några saker för min dotter
Vad skulle du vilja göra nu: Äta makaroner och korv och se på Idol
Personer du kan lita på till 100%? Nope, I´m out. Litar inte ens på mig själv till 100%
Har du badat i år? Jag har gått i strandkanten, räknas det?
Vad heter du just nu på msn?: Suss
Hur många syskon har du?: Två systrar, en bror. Das macht drei.
Känner du någon som heter likadant som dig? Ja, en barndomsvän till mig. Hon är för övrigt jävligt bra på innebandy. Läs om henne i tidningen och tro att det är jag. Behöver all cred jag kan få.
Morgontrött? Beror på när min dotter anser att det är morgon...
När är du född?: 21 januari 1983 kl 04.32
Var bor du?: Animalmeadow
Nuvarande hårfärg?: Brunt bra dagar, råttfärgat sämre dagar
Riktiga hårfärg?: råttfärgat, jag bara lurar mig själv ibland
Ögonfärg?: Blå
Vad läser du för bok nu?: Flickan och skulden - om samhällets syn på våldtäkt. Skriven av Katarina Wennstam om jag inte missminner mig
Humör just nu?: Ibland är det verkligen onödigt att klaga, så jag låter bli :-)
Vad har du för parfym idag?: Nåt från en blå flaska som jag fick av syrran för fyra år sedan
Vill du ha barn?: Japp, ett dussin tack så mycket!
Hur stort är ditt rum?: Mitt rum i den här lyan? Det skulle väl vara den kvm jag sitter vid nu. Resten är ockuperat av en liten huligan.
Har du tv/dator i ditt rum?: nej/ja
Piercingar?: Tatuering?: En tatuering på benet. Och om det är nån som vill veta så är det en politisk ståndpunkt! inget annat....

Hur många converse allstarskor äger du?: Hönnini nu e de så här...att jag har fan inte råd att köpa sådana pjucks. men jag har ett par bruna, prickiga basketkängor som duger minst lika bra.
Brukar du vara osminkad i skolan?:  Lite mascara kan väl se trevligt ut, så nej
Skostorlek : 36-37


Social kompetens

Djurgården/Älvsjös tränare Benny Persson hade en inte helt lyckosam dag på jobbet. Efter ett domslut, eller kanske snarare avsaknaden av ett sådant enligt Perssons sätt att se på saken, börjar han skrika åt domaren. Detta föranleder att han visas upp på läktaren. Vid en intervju efter matchen riktar Persson, inte helt oväntat, kritik mot domarens agerande. Den inte helt oväntade kritiken är dock något oväntad:

- De har för låg social kompetens.

Hur är det nu man brukar säga... Släpp inte in elefanter i din egen ballongbutik...? Kasta inte sten i glashus? Jag tycker i alla fall att Benny Persson är rolig; Var otrevlig, bete dig illa, och skyll sedan på andra människors bristande förmåga att ta emot skit.

1 vecka!

Min taktik brukar vara att i god tid utannonsera till alla som vill höra att jag planerar att sluta röka. Efter den senaste fadäsen där planen inte ens blev till ett försök har jag dock valt att hålla tyst. Men nu! Nu har det faktiskt gått en vecka! Förra söndagen vid klockan 21.00 rökte jag min sista cigg. Utan större val och kval, spasmer och abstinens har jag nu klarat en hel vecka utan de förbannade giftpinnarna, och jag ska säga er att jag är mycket stolt över mig själv.
Å andra sidan har jag vetat länge att jag är jäkligt bra på att sluta röka. Nackdelen är att jag är minst lika bra på att börja igen... Men det sistnämnda kompetenta inslaget av min person väljer vi att bortse ifrån denna afton, och för lång tid framöver. Heja på, som min gamla tyskalärare skulle ha sagt...

Genus när det är som allra bäst...

Jag inleder med att säga att jag tipsades om idiotin på Wollinska Fotbollsfruns blogg. Men vi får väl kalla detta för snöbollseffekt, ju fler som reagerar på galenskaper desto bättre. Det som retat upp mig är Magnus Betnérs inställning till föräldraskap och ansvarsfördelning i hemmet.


"- Jag var ärlig och sa som det var - att skaffa barn inte fick inkräkta på mitt jobb. Det stora problemet idag är att män låtsas att barn är lika mycket bådas ansvar. Men om det verkligen var så skulle det inte bli några barn, vi har inte alls samma arbetsbörda som kvinnor har."

Jag tolkar det som att Magnus här anser att hans "ärlighet" gör att han går fri från ansvar. Det enda jag kan köpa i detta resonemang är att hans dåvarande partner visste vad hon gav sig in på, men, ansvaret man tar på sig när man väljer att sätta barn till världen är inte i första hand gentemot varandra som partners, utan mot sitt barn. Vet man på förhand att man inte är villig att prioritera sitt barn före andra saker i livet (detta betyder ingalunda att livet inte ska innehålla andra saker) då tycker jag att man har ett ansvar att för barnets skull vänta till dess att man är redo att acceptera de förändringar ett barns födelse medför. Att Magnus i artikeln uttrycker att "livet blir ett helvete när man får barn" kanske kan ses som en självuppfyllande profetia.

"Problemet idag är att män låtsas att barn är lika mycket bådas ansvar"  - Nej Magnus, problemet idag är att män (och för all del en hel del kvinnor) inte inser att barn är lika mycket bådas ansvar.

Att Betnér sedan tycker att han är jämställd eftersom han inte klär sin dotter i rosa och är emot att det finns en leksaksspis(!) på dotterns dagis är väl bara ytterligare ett tecken på att han inte riktigt förstått den grundläggande könsrollsproblematiken.


Idaul!

Med soffbordet fullspäckat av diverse onyttigheter hörde jag ikväll underdogen Evelina sjunga skjortan av övriga Idoldeltagare! Mycket imponerande. Tackom o lovom.

Per Wirtén pekar finger

"Att i praktiken dra in a-kassan för deltidsarbetslösa är så brutalt att till och med Margaret Thatcher skulle få hjärtstillestånd om hon visste. Allt snack om de nya välfärdsmoderaterna föll i ett slag. Ett år visar på en teoretisk politik utan kompromisser. Anders E Borg är både nörd och kallhamrad."

Per Wirtén i nya numret av Arena. Well spoken. Jag anser dock att de "nya välfärdsmoderaterna" aldrig existerat. På grund av det så ser jag väl inte detta beslut som deras "fall" utan bara ytterligare en åtgärd att lägga på den utstakade väg moderaterna följer som gynnar de som har arbete, hälsa och pengar, och gör livet otryggt och svårt för de som inte är lika väl bemedlade.
One year down, three to go... Det känns inte bra.

Schöönt!

"Solen lyser, himlen e bå, va de e schönt att leva då. Ack alla somma, de e susen gör. Villekulla!"

Min dotter livar upp stämningen genom sina sånger, genomsyrade av positivism! (nej, inte inriktningen inom forskningsmetodiken, utan positivism som vanligt funtade människor uppfattar den...)

Nattis!

RSS 2.0