Två timmar efter

Japp, kroppen har redan börjat värka. Lungorna och luftrören har sorg, då de är i för taskigt skick för att jag ens ska kunna röka. Kanske går med en kopp te till?
Första träningen med Kalmar Södras damlag gick över förväntan. Kondisen är dålig, men det var inte fullt så förnedrande illa som jag hade trott. Klarade intervallöpningen minst lika bra som genomsnittet, vilket faktiskt i detta läget kan vara något att hurra för :-)
Tekniken, nja... nånstans finns nog bollkänslan. Tror att jag med lite envishet kan locka fram den. På torsdag är det dags igen. Med lite tur (otur?) kanske det blir nån match nästa vecka.

Imorgon bitti sker anställningsintervjuer för en heldagsanställning som min personlige massör. Lönen består av obegränsat med kaffe och snabbmakaroner. Någon?

Fotboll

Klockan är kvart i sex. Om 45 minuter börjar det en fotbollsträning nere i södra Kalmar. Där ska Suss delta. Milde min himmel... Hur ska detta gå? Bäst att röka upp sig ordentligt...eller...?


Hildebrandt

Ibland är hon så dum. Kanske till och med ofta. Idag var hon dock dummare än dummast. Sista sidan i Aftonbladet idag anser denna kvinna att det vore läge att göra en jämförelse mellan bratsen i Båstad och kriget i Irak. För att ni inte ska helt tappa respekten för mig så inleder jag med att säga att jag normalt sett inte har så där värst mycket till övers för de supande överklassfjollorna som härjar runt i Båstad. Idag känner jag dock att jag är tvungen att ta dem i försvar. Dem och andra människor som försöker skapa sig en hyfsad tillvaro och måhända njuta lite av livet. För att komma till saken...
Johanne Hildebrandt ondgör sig över att det far omkring en massa fulla människor i Båstad, att dessa personer kopplar av och bara festar loss. Dem verkar inte inse, hör och häpna, att det faktiskt finns människor i Irak som LIDER!
Svar ja, det finns det sannerligen. Det är jag den första att skriva under på. Men det finns även människor i Sverige som lider; gamla, sjuka, fattiga, u name it. Det finns även en hel kontinent söder om Medelhavet där större delen av befolkningen lever konstant i svält. I USA har dem en galen president, i Kina är det diktatur. Lidandet finns överallt. Vi ska självfallet reflektera över dessa människor och deras problematiska situation. Försöka göra någonting för att hjälpa, men, och detta är ett stort men, ingenting blir bättre av att andra människor slutar att njuta av sitt eget liv. Ska man konstant fundera och reflektera över andra människors olycka så tror jag inte att vi får så många fler lyckliga och välmående människor här i världen, snarare tvärtom. Det måste vara okej att njuta av tillvaron, äta en god middag, utan att ha dåligt samvete över att barnen i Kenya inte har mat för dagen.

Over and out

Fredag

Snart är denna vecka slut. Det har faktiskt varit en rätt så bra vecka. Det behövdes sannerligen en sådan. Sitter för tillfället och laddar för att få in den första (!) uppgiften till min Ledarskapskurs. Japp, där hör ni, disciplinerade Suss är cirkus tre veckor efter. Men de kära kursledarna har lovat mig en individuell studieplan. Tack Sverige för att ni har fostrat ett antal förstående högskolelärare.

Ikväll blir det lite rödtjut och mumsig middag. Har sett fram emot en sådan kväll, och äntligen blir det av.

Förkylning

Här har man gått och trilskats med en envis förkylning i snart tre veckor. De senaste dagarna har jag nästan börjat tro att den gett med sig. Så vaknar man idag med ett öga stort som en golfboll, en näsa som rinner och bihålor som leker dunka-dunka. Ovanpå det ett öra som värker. Usch och fy säger jag bara! Ikväll är det dessutom match på Fredriksskans, och då vill jag inte dras med det här. Så det är bara att inta yogaposition och meditera bort eländet. Beräknas vara fit for fight om cirkus fyra timmar.

Att stjäla godis från småbarn

Igår var jag ute i blåsten med min lilla dotter. Vi var på lekplatsen här utanför och gungade. Bruksgården, vår bostadsrättsförening, är en barnvänlig förening. Lite här och var på lekplatsen har dem planterat vinbärsbuskar så att barnen kan gå och plocka. Då ser vi en tanta i 60-årsåldern stå med en stor apoteketkasse i handen. Den är väl ungefär halvfull. Människan står och plockar av alla vinbär! Nog för att hon också är hyresgäst här på området, men det måste man väl ändå inse att vinbärsbuskar på en lekplats inte är till för att plockas med hem och göra saft av! En berömd blodrusning höll på att trappas upp, men hänsyn till min dotter och att jag inte kände människan ifråga gjorde att jag avstod ifrån att säga nåt. Hon kan ju inte gärna ha varit vid sina sinnens fulla bruk...

Kolla för övrigt in min nya fotbollsblogg: sussfotboll.webblogg.se

RSS 2.0