Midsommarafton

Regnet kom, men vad det än månde ha gjort med andra människors feststämning så hade det inte en chans att rå på mig. Har haft en underbar eftermiddag och kväll i Borgholm med dottern och Magnus och hans föräldrar. Lite mys nere på staden och sedan en fantastisk midsommarmiddag på en skön inglasad veranda. Alida var på ett strålande humör hela dagen och har lyckats skapa utrymme för ytterligare ett antal människor i sitt lilla varma hjärta.
Imorgon fortsätter midsommarfirandet i liknande tappning på en annan Ölandsveranda. Ser fram emot det.

Inatt kommer jag att sova med ett stort leende på läpparna, som vittnar om tillförsikt inför framtiden.

Glad midsommar på er allihopa, och hoppas att ni har en underbar kväll!

Kvällsmat

Har haft en strålande vecka, men saknaden efter min lilla har varit enorm. Så äntligen idag var det dags att få hem solstrålen. När hon kom springades mot mig på dagis så kändes det som att hon hade vuxit minst tio centimeter, men jag antar att det var en synvilla...
När det var dags för kvällsmat upptäckte älsklingen att mor hennes hade köpt hem favoritfrukten. Detta resulterade i ett jublande illvrål: "Mamma, ja vill ha gayfuck!"

En översättning skulle kunna vara på sin plats, gayfuck = grapefrukt...

Underbara barn!

Förväntan

Snart måndag igen, vilket betyder Växjö för vår del. Kuska några mil, lalla lite genus, och sedan några mil till i en fantastiskt skön, röd SAAB. Frågan är var man lär sig mest och bäst? På föreläsningen eller genom samtalen i bilen? Min personliga gissning är bilen, men det kanske beror på hur man värderar kunskapen.
Har läst lite i artikelkompendiet som vi fick ut förra veckan. Det finns bland annat en intressant artikel som bemöter det biologiska/medicinska perspektivet på manligt och kvinnligt. Själv har jag ju i ett tidigare liv dragit en del åt det biologiska hållet, eller åtminstone inte ansett att man kan bortse från det biten. Det gör jag väl inte idag heller, men perspektivet har ändrats nåt infernaliskt. Mitt biologiska perspektiv kommer enbart in i bilden när jag söker svar på frågan var kvinnors sociala underordning härstammar ifrån. Svaret har jag inte funnit, men återkommer så snart poletten trillar ner...

Lördag

Lördagen har traditionsenligt tillbringats till stora delar på Öland hemma hos mina kära föräldrar. En äkta husmorstek med skysås och kokt potatis serverades. Underbart! Dottern har till min enorma glädje börjat få upp aptiten.
Eftermiddagen spenderades hemma på Lybecksvägen med celebert besök. Ett par fantastiska timmar som fick modershjärtat, och för all del kvinnohjärtat, att göra kalvlika glädjesprång.
Dottern och jag kuskade sedan runt i bilen och gjorde stan :-) Ypperligt sätt att få en lite för pigg flicka att somna gott. Lite välbehövliga regnstänk landade på vindrutan medan de vackra omgivningarna inspekterades. Man ska tillåta sig att drömma lite ibland.
Nu ska jag avrunda kvällen och tvinga ner mig själv i sängen i hyfsad tid. För inte så länge sen kunde man läsa på denna blogg att jag var en person som inte gillade sena kvällar. De senaste veckorna har dock visat att så inte alls är fallet :-)

Over and out

Studentskiva

Har varit i Ottenby på studentskiva, eller, en dageneftersådan. Det var nämligen bara jag och mina föräldrar, och studenten själv kom inte hem förrän kvart över nio, tio minuter innan vi begav oss hem. Men vi fick god mat, god tårta, god dryck, även om jag höll mig ifrån alkoholhaltiga sådana och unnade mina kära föräldrar att pimpla lite bål. Dottern min satt fastklistrad på värdinnan från första stund, vilket hon inte hade något emot. Tycker om att se när min dotter faller pladask för nya människor. Kärleken man kan få från min tvååring saknar motstycke.

Imorgon är det lördag. Då blir det nya friska tag. Har något väldigt spännande att se fram emot. En stund jag har längtat intensivt efter. Är övertygad om att det kommer att bli precis så bra som jag tror.

Nu är det sängen som gäller. Har varit si och så med sömnen den senaste tiden...

CU!

Genus

Har varit på föreläsning i Växjö vid två tillfällen denna vecka. Det har varit bra, men det hade kunnat vara bättre. I torsdags avslutade vår föreläsare dagen med att säga "Tiden går fort när man är lycklig".
Det bästa hon har sagt, och jag instämmer till fullo.


Nya friska tag

Idag börjar visst skolan igen. Från och med idag är det genusvetenskap och ledarskap för hela slanten. Med tanke på hur mycket annat underbart det finns att göra för tillfället så grinar jag lite över att det drar igång igen. Men jag styr ju min tid, kan sitta var jag vill och förhoppningvis njuta av sommaren och min lilla dotter trots böcker som ropar på mej. Jag tror att det kommer att bli bra :-)

Nu: Lunch i solen!


Grannar

Har tydligen fått fokus på mina grannar de senaste dagarna. Beror väl på att liten och jag äntligen haft möjlighet att lulla runt lite avslappnat här utanför.

- Mina grannar i trappuppgången bredvid med en pojk på 3 1/2 är nog de mest sociala människor jag träffat. De hystar ut kaffe och cigg så det står härliga till, och Alida landar alltid vid deras minibord och börjar fika på stenar och blommor som äts med en spade :-)

- Ovanför dem bor en barnfamilj som kan få mig att ligga sömnlös om natten. Igår stod lilla flickan på en stol på balkongen och lutade sig på räcket. Otroligt läskigt. Ska fundera över hur jag ska gå tillväga för att hantera situationen på ett bra sätt.

- I trappuppgången mittemot har Bill och Bull påbörjat upptrappningen inför sommarens alkoholeskapader. Förra sommaren fick grannarna och vi agera socialarbetare vid ett flertal tillfällen. Övning inför framtiden månne...

- Dagens sköning var dock en kvinna som också bor i huset mittemot. Hon väntade på skjuts så hon försökte få min lilla ögonsten att kläcka ur sig ett par ord. Kvinnan som är i 60årsåldern hade själv ett barnbarn i Alidas ålder. Till slut kommer skjutsen, då avslutar hon konversationen med: "Nu ska vi åka och handla det vi behöver till Sweden Rock"
Såå coolt!

Nu kör vi igen

Hej hopp!
Efter en turbulent tid känner jag att det börjar bli dags att ta tag i detta nöje igen. Är väl ännu inte helt i fas med livet, men däremot med min dator :-)
Idag är andra dagen på det som vi faktiskt får kalla sommarlov. Trodde inte att det skulle kännas så här skönt. Smolket i bägaren är ju att jag vet att det dröjer innan jag får träffa många av mina underbara klasskamrater igen. Tre månader, det är lång tid.
I fredags var det klassfest. Måste säga att det var ett sällsynt lyckat spektakel. Alla var glada och dansade. Frida gjorde en hjälteinsats med maten, jag gjorde en hjälteinsats med kaffet :-) Räknar kallt med att vi gör om detta till hösten för att sparka igång den nya terminen!

Nu är det dags att väcka Törnrosa om det ska finnas nån chans att hon somnar innan midnatt...

CU

RSS 2.0