Klappat och klart!

Nu är B-uppsatsen inskickad!
"Acceptera och bli accepterad!" En kritisk diskursanalys av begreppet utanförskap.
Ja, ovanstående är alltså namnet på uppsatsen. Förmodligen världens bästa B-uppsats :-)
Men just som jag tänkte att äntligen skall livet återvända och jag ska kunna koppla av igen så inser jag att uppsatsen har tagit så mycket hjärnaktivitet i anspråk att det är tusen saker som jag glömt att göra. Eller, iallafall tre saker som jag glömt. Det är ju typiskt. 
Nu ska Alida och jag festa till det med lite bovetegröt. Vi är ena riktiga hejare på att fira.

ciao. 

Ensam hemma

Rubriken på mitt förra inlägg var inte bara ett desperat skri från vildmarken. I eftermiddag åkte lilla dottern och jag över till Öland till föräldrarna och åt middag och fikade på bulle. Passade sedan på att lämna lilltösen där. Det var i och för sig bestämt sedan tidigare då Joel och jag verkligen behöver få jobba på med uppsatsen imorgon. Men det kändes nog så lägligt med tanke på natten (och dagen) som varit. Nu ska jag ta tag i lite kring uppsatsen inför morgondagen sedan ska jag slänga ihop en rabarberpaj till älsklingen kommer hem från Sthlm vilket beräknas ske runt kl. 22.00 :-) 

Men först! En stund på soffan med små kickar mot handen från lillfisen i magen.

Mamma, hjälp!

Normalt sett så går jag och tjocka magen till sängs runt kl 22.00 om kvällarna. Om Alida då sover lagom bra så är sannolikheten stor att jag inte kollapsar nästkommande dag.
Igår gick jag däremot och la mig kl 23.45, mest pga att jag hade fått lite lättare ångest när jag insåg att jag för att klara av vardagen måste ha listor i köket som talar om för mig vad jag ska göra. Så jag försökte alltså vara lite duktig sent igår kväll även om det inte gick så fantastiskt bra. Hade också ganska goda förhoppningar om att få sova gott eftersom Alida kissade i sängen INNAN jag gick och la mig, så den biten var liksom undanstökad :-)
Men aj aj aj. Kl. 5.00. Hon vaknade klockan fem (!) och konstaterade genom springorna på persiennen att det visst var morgon. Försökte som ren överlevnadsstrategi att sätta på Nicke Nyfiken till henne och sedan somna om, men barn är mer komplicerade än så. Om jag ojar mig över att jag är trött och gärna vill sova en stund till då ska ju hon på nåt sött sätt ta hand om mig och bädda ner mig och klappa mig och pussa mig och pussar man mig ska man pussa magen och...ja, sova blir svårt. 
5 timmars sömn på en natt är för lite för mig när jag är gravid (och har järnbrist!). Så jag är en tråkig och ruskigt trött mamma idag.
Men Barnkanalen har fina barnprogram ;-) 


På dagis

Unge: HAHAHA!! Alidas mamma har en BOLL i magen!

Alida: NEJ, TÄNK FÖR DET HAR HON INTE ALLS DET!! Det är faktiskt en liten bebis.

Skönt att hon tar hand om mig när jag blir retad ;-)

Åhhh liksom...

Ja detta gick ju inte nåt vidare värst bra. Kl. 09.44 ringer en lärare från skolan. Tjabba tjena hallå, jag hade möte med henne där idag kl. 9.00. Usch, sånt är inte roligt. Slängde mig i alla fall i bilen och fick mötet avklarat. Tämligen meningslöst egentligen, men det ska ju göras.
Så, tid ägnad åt skolarbete hittills idag: 24 minuter.
Och nu blir det lunch.
Hej

Jobb, jobb, jobb

Ja, idag blir en sån där dag när jag har inbillat mig att jag ska hinna göra allt. Planen är att plugga 30 min och pyssla med "hushållsarbete" 15 min och sen köra det intervallet hela dagen. Hittills har jag pluggat 0 minuter och pysslat med hushållsarbete i 3 timmar (om få iväg litet barn till dagis räknas som hushållsarbete). Men snart är nog plugget igång också. Har åtminstone ockuperat mannens skrivbord så att jag ska ha en ergonomiskt korrekt position medan jag jobbar :-)
Det kan dock uppstå lite komplikationer på vägen är jag rädd. För det första är det problematiskt att jag absolut måste ha myskläder på mig när jag är hemma. Det får mig att associera alldeles för mycket till helgen och ligga i soffan och se på TV. Det andra problemet är min förmodade järnbrist som gör att jag för närvarande har lite svårt att hålla mig upprätt längre än tio minuter i stöten...

Äh, nu blir det plugga fram till 09.50

Hej

Killekill i magen

Det stora problemet när man tänker börja blogga igen efter ett uppehåll är vad man ska skriva i det första inlägget. Känns lite fånigt att bara göra en vanlig vad-pysslar-jag-med-just-nu-uppdatering, typ - Jag skriver B-uppsats. Men samtidigt så vill man inte göra för stora anspråk heller, som typ lösningen på klimatfrågan, för det är oftast sådana anspråk som gör att man slutar blogga. Men nu har jag ju påbörjat denna bloggperiod genom att blogga om svårigheterna med att blogga. Så det gjorde jag ju alldeles förträffligt.

Hur som haver, för er som inte vet, så dimper det ner en bebis här i oktober (ja, den kommer bara att dimpa ner, slå inte hål på min föreställningsvärld!). För tillfället är lille knytet ungefär 17-18 cm och roar sig med att killa mig på insidan av magen. Det är mysigt.
Mannen min har lämnat boningen för några dagars utbildning i storstan så lilla Alida och jag får försöka styra det här skeppet på egen hand. Det ska nog gå bra. Har bestämt att vi ska äta torskfilé och potatismos till middag idag. För jag har hört att det finns mer torsk i havet igen, så då får man äta det. Basta!

Nu, lite mer B-uppsats.

RSS 2.0