Cash

Okej, allvarligt talat; Jag är fattig som en kyrkråtta!
Har ägnat kvällen åt att klura ut hur jag ska få lite bättre ordning på ekonomin.
En snilleblixt träffar rakt i hjässloben; Stipendier! Enligt en massa förstå-sig-påare så finns det huuuur många stipendier som helst att söka, om allt o ingenting. Så jag påbörjar mitt sökande...
...bara för att finna att varenda sajt på nätet som har koll de stipendier som finns vill ha STÅLAR för att tala om det för mej.
Vilket jävla Moment 22...

Freitag

En slömögsuppdatering om mitt liv:

Landade på ön i eftermiddags. Mina stackars föräldrar blev invaderade. När jag och Alida kom var redan min syster här med sina tre små juveler, sen stormar Alida och jag in, min lillasyster bor här tillfälligt med sina två hundar, och mitt i middagskaoset kommer min mormor o morfar. Snälla föräldrarna såg alldeles skräckslagna ut, men hanterade balunsen bra. Cred åt dem :-)

Resten av dagen och kvällen ägnades åt mys. Ett glas vin, lite Idol, en dotter som blev nattad av morfar, en sovande mor i soffan till ljudet av en TV-deckare...

Ibland är det skönt att komma "hem".

Idag...

...har jag haft en skitsnygg föreläsare med monoton röst.

...börjar jag kraftigt panika över min icke påbörjade hemtenta.

...har jag insett att jag ännu en gång fastnat i Idolträsket.

...skulle jag sluta röka *harkel harkel*

...spelade AIK - Djurgården 1-1. (Tack för det!)

Nu: Ska jag gå o lägga mig med en sunkig bok som förhoppningsvis får mig att somna snabbt...


På väg!

Så grymt glammiga! Posade a la Top model. Det gick sådär...


Pip till om ni ser några tomtenissar...
Nu är det fest. Tjihooo....!

Bröllop i antågande!

Och idag samlade jag kraft och mod och gick ut på stan för att söka efter en GLAMMIG klänning. Kors i taket, believe me or not, men jag hittade faktiskt en! För dyr för min studentplånbok, men min syster hävdade i ett samtal från provhytten att jag skulle skita i det o köpa den... så det gjorde jag.
Därefter landade jag på Öland hos syrran, och vi började söka efter en glammig klänning till henne också. Och, svar ja, vi hittade en!
Sitter sedan och kvittrar om våra fantastiska inköp över en kopp kaffe hemma hos mor. Då kommer bror upp från källaren. I pur glädje bestämmer vi att han ska få bedöma våra inköp.

"Öhh...ska du ha den på julafton...? Den ser liksom, ehh, öhh, röd ut... och det är ju liksom, öhh...tomtar på den..."
TACK bror :-)

Malin visar sin.
"Ja, men den är ju liksom... Det är ju typ en sån som alla brudar i skolan har...(så mycket för glammigheten....) Du är nog liksom mer ungdomlig än Susanne (Malin är 23, jag är 24..)."

Avd: TACK igen bror.

(Nu är jag ju inte dummare än att jag fattar att det är skitsvårt att förstå hans konstiga uttalanden när ni inte har sett klänningarna... MEN, på lördag när vi har fräsat till oss ordentligt lovar jag att släppa mina ideologiska hämningar och lägga ut en bild på oss här. Då minns ni detta inlägg, går tillbaka, läser, granskar fotot, och så mejlar ni mej så fort ni får syn på en tomtenisse på min klänning....)

Svenska artister del 2

"Du, du e, du e för fin. Du e, du e, du e för fin för det trash du gillar,
Varför ska du kasta pärlor åt svin?
Du e, du e för fin. Du e, du e, du e för fin för så fula killar,
Sluta upp att kasta pärlor åt svin."

Ugglas nya. Såå bra.
Läget är alltså inte helt hopplöst.


Hopplösa svenska artister

"När du är här, är jag aldrig ensam"
Strof från Niklas Wahlgrens låt Inatt.
Avdelning: No SHIT!


Svajig bloggmotivation

Det är konstigt. Vissa dagar lagras allt jag hör, ser och läser i hjärnbanken för att sedermera printas ut här på bloggen, andra dagar är det som idag. Och igår. Och i förrgår. Ingenting. Tomt. Lusten att skriva tryter, och för all del lusten att lagra och reagera. Vill inte ha det så. För att få lite ös på skallen la jag mig och läste i Yvonne Hirdmans Genus - om det stabilas föränderliga former. Funkade inte alls. Det kan förvisso ha att göra med att klockan snart är tolv, och att skallen min är allmänt mossig... Håller tummarna för det, och satsar på nya friska tag imorgon.

Nu ska jag gå och snusa älsklingsdotter. Ett par tomma nätter väntar runt knuten så jag får suga åt mej allt jag kan. Mina lilla söta, fina, underbara dotter (Detta är dock inget som får yppas högt till personen ifråga. Alla försök bemöts med ett snarstucket - "ALIDA heter jag". Vilket dock bara får mig att tycka att hon är annu mer underbar...)

Godnatt!

Tillägg till Svenska Akademiens Ordlista

"Du har alltid varit bryende"

Sagt av gammal god vän. En adjektiviserad version av att man är en person som bryr sig om. Jag tyckte det var ett trevligt ord. Tack :-)

Saknad

Det känns så tomt. Jag vill att hon ska komma hem NU! Jag vill ha henne i min säng och känna hennes små armar om min hals. Älskar att inte kunna sova för att hon envisas med att ligga med sin mun tryckt mot min kind.


Fadäs UTAN fnitter

Efter dagens föreläsning var jag tvungen att åka och handla. Ni som har hängt med lite vet att jag upplevde en smärre tragedi igår - chipsen hade tagit slut. Så jag dök raskt in på Konsum och plockade åt mig middag, kvällsmat och nattamat (alltså chips, choklad och cigg).
Men vet ni vad? När jag kom hem så såg chokladen ut så här:


Halva chokladkakan var helt vit. Inte fasen vet jag vad det är för sunk, men jag vill inte ha ner det i min mage.
Till en början vara katastrofen total, men sen kom jag fram till att jag ska försöka gå vinnande ur det här; Jag hoppas på kompensation i form av en sån där gigantisk Marabouchokladkaka som man kan vinna på dem snurrande hjulen på Liseberg. Heja mig :-)


Föreläsningsfadäsfnitter

Vi pratade om hur den svenska välfärdstaten byggdes upp.

Föreläsaren: Arbetet med att bygga upp det svenska välfärdssamhället kom igång efter andra världskriget och nyckelpersoner för uppbyggnaden var Möller, Wiggfors, Per-Albin Hansson och Alva och Gunnar Myrdal.

Kursare: Per-Albin Hansson dog 1946.

Påföljande tystnad.

Föreläsaren: Jaha, oj då.

Kursares tillägg: Hastigt.

Kan det månne ha varit att bortgången var just hastig som gjort att Fru Föreläsare missat den lilla detaljen?

Föreläsaren: Nåja, Per-Albin Hansson levde inte lika länge som jag hade tänkt från början, men Alvar och Gunnar Myrdal var i alla fall med efter andra världskriget.

Alltså, jag vet att det är hur dåligt och lågt som helst, men jag fick ett hysteriskt fnitteranfall när hon lyckades göra kärnfamiljsfantasterna och rasbiologerna Myrdal till Herr och Herr. Faktum är att jag inte har någon humor. Det enda som får mig att fnittra och le är faktafel och felsägningar. Jag svär, jag föddes som seriös 50+-are, och har tydligen inte lyckats bli yngre på de 24 år som gått sedan dess.


Wieee!

Mikael Odenberg avgår. One down, a whole bunch to go...
(I och för sig efter ett förslag från Hästsvansen Borg om att spara pengar inom försvaret. Det enda förslag som kommit från hans usla käft som jag kan sympatisera en aning med...)

På väg till dagis...

Jag: Vi MÅSTE kamma dig Alida. Annars ser du ut som ett troll.

A: Jag vill va troll. Jag bo i skogen.

Hot, manipulation och mutor. Det är vad barnuppfostran handlar om, sa en barnpsykolog känd från TEVE en gång. Funkar tydligen inte på min dotter...


Dålig framförhållning

Chipsen är slut. Det innebär att jag måste laga mat. Typical.

Att veta sitt värde

Kvinnor tjänar i snitt 4300 kr mindre än män, i månaden.
Med hänsyn tagen till skillnader i yrken och utbildningar, uppgår kvinnors snittlön till 93,4% av männens snittlön.
Ljuset i mörkret är väl att som kvinnlig student behöver man inte grubbla över sitt ekonomiska värde i jämförelse med män. Ett område där vi är lika mycket skit i ålasumpen hela högen.

Läs om eländet här och här.

Om att bli barn på nytt

"Du måste vinkla tandborsten Susanne. Så häär. Ser du?"

"Röker du?! 10 cigg om dagen?! Men Susanne, det är inte bra för dina tänder att röka, och det är inte bra för barnen"

"Du småäter väl inte?"

"Du äter väl inte godis?!"

"Sköljer du bara med flour några ggr i veckan?! Du måste skölja varje daag!"

"
Använder du inte Plackers varje daag?! Men det måste du ju göra Susanne"

"Syster, nu får Susanne visa dig hur hon gör när hon använder Plackers (tandtråd på pinne, för er som inte vet...)"

Jag är inte det minsta rädd för tandläkaren. Jag behöver för tillfället inte oroa mig för kostnaden när jag ska på kontroll. Men! Jag står fan ta mig inte ut med att bli behandlad som en efterbliven barnrumpa varje gång jag går dit.

Besöket avslutas med att dem ber mig fylla i en enkät. De vill skapa underlag för att kunna förbättra sin service. Jag fyller butter och muttlande i den i väntrummet och går sedan fram till receptionen för att lämna in den.

"Åhhhh så BRAAA! Bara för att du varit så duktig så får du välja en tandborste i lådan här"

Suck...


När jag är riktigt bestämd

Dottern och jag sitter och äter (en gourmetmåltid bestående av makaroner och falukorv...). Långt före den lilla har mamma varit duktig och ätit upp.

A: Det är slut. Mer mat?

Jag: Nej, nu ska jag inte ha mer. Mamma är mätt (Japp, jag talar ofta om mig själv i tredje person).

Alida lägger upp en korvbit på min tallrik.

Jag: Nej, mamma vill inte ha mer.

A: Bara lite.

Jag: Okej, men bara en korvbit.

Alida lägger upp en korvbit till. När hon byter slev och börjar ösa upp makaroner återkommer mina protester.

A: Bara lite.

Jag: Ja, men det ska vara väldigt lite då...

A: Mycket.

En slev till...

Jag: Nejmen, nu räcker det Alida...

A: ÄT!


...och jag åt...

Genusforskningens Hur eller Varför?

Enligt min kursansvariga från kursen i genusvetenskap i somras är dagens forskare inom området mest intresserade av att besvara frågan: Hur konstrueras kön idag?
Det är en mycket intressant frågeställning, och det är viktigt att finna svar på den för att även kunna finna ut lösningar. Men, jag kan inte släppa frågan varför?
Att kvinnor är socialt underordnade män är inte ett påstående som jag hyser några som helst tvivel om sanningshalten i. Jag ser det med egna ögon varje dag. Men varför blev det så? Vilken/vilka är de ursprungliga förklaringarna? Denna frågställning är det inte många genusforskare som befattar sig med idag, och min egen teori handlar om att man helt enkelt är rädd för svaret. Ställer man sig frågan varför, finns det en överhängande risk att svaret får ett biologiskt perspektiv, som exempelvis kvinnors barnafödande. Detta, menar många genusforskare, är ett farligt svar, då biologin anses oföränderlig, och genom detta skulle även de könsrollsmönster vi ser idag vara oföränderliga.
Jag förstår inte rädslan. Även om barnafödandet skulle visa sig vara en starkt bidragande orsak till utvecklingen av de samhällsstrukturer vi ser idag, så finns det ju inga som helst skäl för oss att efter medvetandegörandet fortsätta att anpassa oss till det.
Men att finna ursprunget och därmed kunna lokalisera bakomliggande faktorer till det vi har bevittnat i sekel, kan bidra till att skapa en större och bredare förståelse, involvera fler i kampen för förändring och genom den se till att vi allihopa får finnas på denna jord på lika villkor! Det börjar sannerligen bli dags för det nu...


(...föräldraförsäkringsreformen tar vi en annan dag :-))

Robbie Williams

Igår lyckades jag äntligen få igång radion i bilen. Gjorde en resa på ca 15 minuter från Färjestaden till Kalmar. Under resan spelade dem Robbie Williams' Angels, liveversionen. Trevligt och trallvänligt på alla sätt. Idag blev det dock lite mysko. Jag skulle göra resa nummer två efter stereohelvetets återuppståndelse. Resan beräknades ta ca 8 minuter. Vilken är den enda låt som hinner spelas under den tiden? Jo, Robbie Williams' Angels, liveversionen!

Jag är ju inte dummare än att jag inser att en högre makt försöker säga mig nånting, frågan är bara vad? Får ägna kvällen åt en kvalificerad textanalys... Om ni vill får ni gärna hjälpa mig!

"I sit and wait
Does an angel contemplate my fate
And do they know
The places where we go
When we're grey and old
'Cause I've been told
That salvation lets their wings unfold
 

So when I'm lying in my bed
Thoughts running through my head
And I feel that love is dead
I'm loving angels instead


And through it all she offers me protection
A lot of love and affection
Whether I'm right or wrong
And down the waterfall
Wherever it may take me
I know that life won't break me
When I come to call she won't forsake me
I'm loving angels instead


When I'm feeling weak
And my pain walks down a one way street
I look above
And I know I'll always be blessed with love
And as the feeling grows
She breathes flesh to my bones
And when love is dead
I'm loving angels instead


And through it all she offers me protection
A lot of love and affection
Whether I'm right or wrong
And down the waterfall
Wherever it may take me
I know that life won't break me
When I come to call she won't forsake me
I'm loving angels instead"


Snooze

Idag tryckte jag på snooze 7 ggr innan jag klev upp.
Till min stora glädje kan jag dock konstatera att tack vare det blir det för stressigt att cykla in till skolan idag. Fårrden får därmed ta ett djupt andetag och samla ihop sig en aning så att jag tar mig dit jag ska.
För övrigt kom vi rätt så bra överens igår kväll, bilen och jag. Sedan den stora fadäsen för ett par veckor sedan, när bilaset inte ville starta, har stereon varit ur funktion. Man ska slå in en keycode. So far so good. Men om man har siffrorna 1-6 på displayen, och kombinationen till kodlåset är 7877, hur fan får man ihop det då?
Det går, men man får klura lite...

Nu: Kaffe och cigg!

Doktor Hjälplös

"Men om man tror att infektioner kan botas med bandage
är man lika dum som strutsen när skräcken griper tag,
För med huvet under sanden är man oskyddad där bak."

                                                                                                /Björn Afzelius

...och det får avsluta denna afton!

Tema ensam

Alltså, min intima relation med Stieg Larsson i somras fick ett abrupt slut efter ca 2500 sidors njutning, och jag har inte hittat någon som kan fylla hans plats. Just nu gör slashasen John Grisham ett tappert försök med Testamentet, men jag tycker inte att jag blir tillfredsställd.
För ca en vecka sedan köpte jag i ren desperation en bok av Sara Kadefors (jo, mitt tragiska jag skulle dricka kaffe själv på stan. Tänkte nåt i stil med att "om jag sitter och läser en bok under tiden kanske jag inte ser så förfärligt mobbad ut"). Boken heter Fågelbovägen 32, men jag vet inte... Vad tror ni? Är den värd ett försök? Eller har ni nåt annat tips?


Ensam mamma söker

Börjar en ny dokusåpa ikväll, "Ensam mamma söker". Jag kommer inte att följa den.
Däremot genomför Aftonbladet en omröstning; Kan du tänka dig att bli ihop med någon som har barn?
Drygt 13 000 personer har röstat hittills. 65,7% av dem säger ja. Jag tycker egentligen att det är slarvsyltigt lågt, men ändå, 2/3 av männen man möter dissar inte kvinnor som mig, på grund av underbara varelser som den här
image4

(Den här bilden är för övrigt tagen dagen efter att jag var framme med saxen... Inte så pjåkigt va?)

RSS 2.0